S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

VEGETARIÁNSKA PAELLA

27.03.2017

VEGETARIÁNSKA PAELLA

Nezabudli sme ani na vegetariánov a pripravili sme pre vás výbornú a jednoduchú vegetariánsku paellu.

Vegetariánska paella pre tých, ktorí nemusia mäso ani morské plody.

Takto pripravená PAELLA už síce nie je tá pravá paella Valenciana, ale je to tiež jedna z chutných alternatív prípravy paelly.

Samozrejme základom je chutná zeleninka a ryža.

Takáto paella sa rovnako pripravuje v originál paella panviciach, ktoré je možné použiť na otvorenom ohni, paella horákoch, či plynových sporákoch.

 

Čo teda budeme na vegetariánsku paellu potrebovať?

Samozrejme je to originál paella panvica, či už smaltovaná, alebo oceľová. My si tentokrát zvolíme smaltovanú panvicu na paellu s priemerom 38 cm pre 8 porcii.

 

Ingrediencie:

- 400 g guľatej ryže

- 2 ks stredne veľkej cibule

- 4 ks cesnak

- 2 veľké zelené papriky

- 2 veľké červené papriky

- 10 ks cherry paradajky

- 1 ks petržlen

- 1/2 lyžice červenej mletej papriky

- Šafrán

- Hrášok, môže byť aj mrazený

- Soľ

- čierne mleté korenie

- Extra panenský olivový olej

- Maslo

- Zeleninový / Kurací vývar

Ako na to.

 

Zeleninu si očistíme a nakrájame.

Cibuľu si nakrájame na tenké plátky, cesnak nasekáme nadrobno. Papriku zelenú aj červenú na menšie plátky, cherry paradajky na štvrtinky.

Stredný plameň!

Na paella panvici rozpálime olivový olej spolu s maslom a osmažíme cibuľu s cesnakom.

Po 3 - 4 minútach pridáme plátky červenej aj zelenej papriky, premiešame a smažíme ešte asi 4 minúty.

Keď nám začne paprika trochu mäknúť pridáme hrášok.

Po malej chvíľke pridáme nakrájané cherry paradajky a červenú sladkú papriku.

Dôkladne premiešame a zalejeme vývarom cca 3/4 litra

Zvýšime plameň na maximum a necháme vývar zovrieť.

Keď bude vývar pekne bublať posypeme panvicu kvalitnou guľatou ryžou. Dôležité je, aby ryža bola celá ponorená vo vývare a šťave.

Posolíme a okoreníme.

Približne po 10 minútach pridáme šafrán, na tenké kolieska nakrájaný petržlen, premiešame a necháme variť.

Po ďalších 10 minútach by sa nám mala šťava zredukovať, ryža zmäknúť a vývar vypariť.

Ak je potrebné, môže paellu esšte trochu podliať a počkať 2 -3 minútky.

Teraz je už vegetariánska paella pripravená, necháme ju 5 minút odstáť a môžme servírovať.

 

Paellu je možné servírovať priamo z pripravenej panvice, na tanier, alebo na servírovacie paella panvice.

 

Stačí vám už len zapriať dobrú chuť!

 

Paellu si môžte na prírodno prpraviť aj na našej paella súprave s kotlinou 38 cm

Paella suprava 38

 

ZDljMzd