Úvod » PANVICE S HORÁKOM » Paella súprava 60 Oceľ PLUS
Paella súprava oceľ 60 cm PLUS
Obsahuje:
Vysokovýkonný paella horák, priemer: 50 cm, výkon až 21,85 KW
Oceľová leštená panvica na paellu, priemer: 60 cm
Zosilnený stojan pod paella horáky, výška: 75 cm
Dvojitý Paella horák 500 mm PLUS - Zvýšený výkon KW
Originálny Paella horák (dvojhorák: vonkajší a 2x vnútorný kruh) na propán bután od renomovaného Španielskeho výrobcu vhodný pre varenie najmä na Paella panviciach. Horák je samozrejme vhodný pre akékoľvek iné využitie v gastronómii. Vonkajší okruh + dvojitý vnútorný okruh. - nezávislá regulácia výkonu oboch horákov až do 21,85 kW - Vyrobené v Španielsku |
|
Oceľová panvica Paella 60 Oceľová leštená paella panvica je vhodná pre varenie na plynovom horáku, v trúbe, alebo otvorenom ohni. Vhodná na grilovanie, varenie, zapekanie, paella pokrmy.
Priemer bez ušiek: 60 cm Spodný priemer: Priemer s uškami: Výška: Počet porcii: 19 porciiVýrobca: Renomovaný Španielský výrobca paella panvíc a paella horákov.
|
|
Originálny stojan pod paella horák
Stojan vhodný pre nami predávané paella horáky s priemerom 40 až 70 cm Jednoduché zloženie a pripojenie na pealla horák. |
Paella je typické španielske jedlo z ryže , podobné rizote alebo kari . Pochádza zo španielskeho mesta Valencie. Ľudia , ktorí v Španielsku nežijú , paellu zvyčajne vnímajú ako národné jedlo Španielska , ale väčšina Španielov ju skôr pokladá za regionálny pokrm , vyskytujúce sa v oblasti Valencia . Obyvatelia Valencie ju naopak považujú za jeden zo svojich symbolov .
Podobne ako v prípade rizota existuje veľa receptov s rôznymi ingredienciami . Na rozdiel od rizota sa však v Paella častejšie objavujú plody mora , zelenina a korenie . Pripravuje sa na špeciálne nízkej rovnej panvici s ušami zvané paellera a výsledný pokrm je menej lepivý.
Paella sa prvýkrát objavila v chudobnejších oblastiach na juhu Španielska . Vznikla na rybárskych lodiach na spôsob arroz caldoso; išlo vtedy o jedno z najchudobnejších jedál pre rybárov. Pri príprave paelly je najdôležitejšou prísadou ryža, ktorá sa neumýva, pretože škrob pri varení spôsobuje potrebnej zahustenie .