Úvod » PANVICE S HORÁKOM » Paella súprava 38 oceľ Plus
Paella súprava 38 oceľ Plus
Obsahuje:
Výkonný Paella horák, priemer: 30 cm, regulácia výkonu až do 10,8 kW
Nožičky na paella horák, výška: 76 cm
Oceľovú paella panvicu, priemer: 38 cm
Paella súprava je vhodná na prípravu paella pokrmov, ale aj na bežné využitie pri grilovačke.
Model: L-30 Počet okruhov: 2 - regulácia výkonu až 10,8 kW - G-30 / G-31 - Kategória: 2H3+ - vstup pre propán butánovú hadicu s vnútorným Ø 8 - 9 mm |
|
Oceľová panvica Paella 38 Oceľová leštená paella panvica je vhodná pre varenie na plynovom horáku, v trúbe, alebo otvorenom ohni. Vhodná na grilovanie, varenie, zapekanie, paella pokrmy.
Priemer bez ušiek: 38 cm Spodný priemer: 33,5 cm Priemer s uškami: 48,5 cm Výška: 4 cm Počet porcii: 8 porcii
Vyrobené v Španielsku
|
Paella je typické španielske jedlo z ryže , podobné rizote alebo kari . Pochádza zo španielskeho mesta Valencie. Ľudia , ktorí v Španielsku nežijú , paellu zvyčajne vnímajú ako národné jedlo Španielska , ale väčšina Španielov ju skôr pokladá za regionálny pokrm , vyskytujúce sa v oblasti Valencia . Obyvatelia Valencie ju naopak považujú za jeden zo svojich symbolov .
Podobne ako v prípade rizota existuje veľa receptov s rôznymi ingredienciami . Na rozdiel od rizota sa však v Paella častejšie objavujú plody mora , zelenina a korenie . Pripravuje sa na špeciálne nízkej rovnej panvici s ušami zvané paellera a výsledný pokrm je menej lepivý.
Paella sa prvýkrát objavila v chudobnejších oblastiach na juhu Španielska . Vznikla na rybárskych lodiach na spôsob arroz caldoso; išlo vtedy o jedno z najchudobnejších jedál pre rybárov. Pri príprave paelly je najdôležitejšou prísadou ryža, ktorá sa neumýva, pretože škrob pri varení spôsobuje potrebnej zahustenie .